5 знака, че сте свръхчувствителен човек

понеделник, 3 април 2017 г.

5 знака, че сте свръхчувствителен човек


Какви са характеристиките на свръхчувствителния човек и с какво той се различава от останалите хора? Проверете дали вие самите не сте свръхчувствителни, като прочетете 5 отличителни знака на човек със свръхчувствителност.

5 знака, че сте свръхчувствителен човек
© iStock

Всеки човек сам по себе си е уникален и колкото и да си приличаме с някои хора, ние всички имаме по нещо повече или пък нещо по-малко от другите. Светът е толкова шарен откъм индивидуалности и всъщност това е част от неговия чар.

И все пак, колкото и различен да е всеки човек, той притежава дадени характеристики, заради които може да попадне в определена група с други хора. Такива са например свръхчувствителните хора. Те виждат света по различен начин и реагират повече на стимули от всякакъв вид (ярка светлина, силни шумове, хаотични места).

Често свръхчувствителните хора усещат, когато нещо не е наред като например тъжен приятел, който обаче твърди, че е добре.

Според експерти около 20% от хората по света са обединени на базата на тази своя черта.

Свръхчувствителността също така може да бъде предизвикателство: понякога средата и другите хора могат да бъдат наистина изтощаващи за свръхчувствителните хора.

Ако все още не можете да определите какво е нивото на вашата чувствителност, вижте кои 5 знака подсказват, че човек е свръхчувствителен:

Свръхчувствителният човек е съпричастен

Поради своята свръхчувствителност, много чувствителните хора са по-засегнати от емоциите на хората около тях. Свръхчувствителният човек лесно се повлиява от настроенията на околните и става съпричастен с тяхното състояние.

 

Свръхчувствителният човек помага

Ако сте свръхчувствителни, вие не само усещате мъката и радостта на другите, но и обичате да помагате. Това се обяснява с факта, че свръхчувствителният човек е по-съпричастен, готов да реагира и да помогне. Интересен факт е, че помощта почти винаги е правилна, тъй като свръхчувствителните хора са по-внимателни, по-съобразителни и размишляват повече.

Добави описание

Свръхчувствителният човек винаги е нащрек

Макар че голямата чувствителност, свързана с околния свят може да има своите негативи („прехвърляне" на негативни емоции), тя не е задължително толкова лоша. Всъщност по-вероятно е свръхчувствителният човек първи да забележи евентуална заплаха, защото винаги е нащрек и е по-сензитивен за случващото се около него. Това качество се свежда до фина чувствителна настройка, свързана с визуалната среда, която повлиява върху функционирането на мозъка. Разбира се, свръхчувствителният човек може да усети и красивия изгрев по един по-различен и зареждащ с позитивизъм начин.

Свръхчувствителният човек се адаптира добре към промените

Тази черта на свръхчувствителният човек може да бъде нож с две остриета, тъй като бързата адаптация към промяна може да се отнася както до нещо положително, така и до нещо негативно. С други думи: свръхчувствителният човек по-лесно може да изпадне в депресия, но пък и по-лесно може да излезе от нея. Още едно доказателство, че всички хора и особено свръхчувствителните трябва да се стремят да се обграждат с положителни хора и емоции.

 

Свръхчувствителният човек е креативен

Неговата бдителност към всичко, което го заобикаля, влияе положително върху креативността на свръхчувствителния човек.

0 коментара :

Публикуване на коментар

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *