Грешки при използването на дамски превръзки, които още допускате

понеделник, 3 април 2017 г.

Грешки при използването на дамски превръзки, които още допускате


Менструация

Дамските превръзки – това невероятно удобство, без което никоя съвременна жена не може да си представи живота си, се появяват през 1970-та година. Те са изключително прости за употреба, но и до днес има неща, които дамите правят погрешно.

В миналото жените са живеели с ужаса на собствената си физиология. Преди да се появят превръзките, те са били принудени да използват колани с копчета, които държат подложка от плат, гумени части, марля на бикините и какви ли още не приумици, за да са спокойни по време на месечния си цикъл. Лошото е, че тези средства са създавали повече дискомфорт, отколкото да облекчават положението.

За щастие днес всяка дама има достъп до така практичните и удобни дамски превръзки. Малцина от вас обаче знаят, че е крайно нездравословно да ги използвате всеки ден. Когато използвате един и същ вид превръзки, не позволявате на тялото да диша. Освен това това може да провокира развитието на патогенната микрофлора в интимните зони.

Специалистите съветват да използвате превръзки само в дните, предхождащи цикъла, както и няколко дни след това. Смяната им трябва да е на не повече и не по-малко от 2-3 часа. Ако не спазвате това правило, рискувате да предизвикате гъбична инфекция, вагинит и други неприятни заболявания. Последиците могат да са много сериозни, като включват и безплодие.

Дамски превръзки

Не всички превръзки са еднакви. Добре е да обърнете внимание на дебелината им. Колкото по-дебела е една превръзка, толкова повече предразполага към развитието на патогени и гинекологични заболявания във влагалището. Това води до тоталната забрана на нощни превръзки или такива, подплатени с максималния брой капки в началото на менструацията

0 коментара :

Публикуване на коментар

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *