Магнезиево олио – най-добрият източник на магнезий

понеделник, 3 април 2017 г.

Магнезиево олио – най-добрият източник на магнезий


Какво представлява магнезиевото олио? За какво и как се използва магнезиевото олио? Научете всичко за магнезиевото олио – най-ефективното средство да си набавите нужния магнезий.

Магнезиево олио – най-добрият източник на магнезий
© iStock

Магнезият присъства във всеки орган в човешкото тяло. Всъщност магнезият е жизненоважен минерал за над 300 биохимични реакции, които влияят върху здравето на човека. В организма на много хора обаче има недостиг на магнезий, което само по себе си води до множество здравословни проблеми.

 

Магнезий може да бъде открит в нефилтрираната вода за пиене, в млечните продукти, зеленчуците, зърнените храни, плодовете и ядките. По тази причина всички тези продукти трябва да присъстват в хранителния план. Друг подходящ начин човек да си набави достатъчно количество магнезий е използването на магнезиево олио.

Въпреки името си, магнезиевото олио всъщност не е олио. Името на магнезиевото олио идва от мазната му консистенция, дължаща се на смесването на магнезиев хлорид и вода.

Значение на магнезия

Магнезият се свързва с намаляване на стреса, поддържане чувство на физическо благополучие и подобряване на съня. Резултати от скорошни изследвания пък показват, че магнезият може да подобри състоянието на кожата и дори да помогне при хипертония и диабет.

Важно е да се отбележи, че магнезият от ключово значение за усвояването на калция от организма. Ето защо, ако човек има недостиг на калций, това означава, че най-вероятно има липса на достатъчно магнезий в тялото си.

Недостигът на магнезий има негативно влияние върху здравето и се свързва с хипертония и сърдечно-съдови заболявания, коронарна болест на сърцето, метаболитен синдром, инсулт, остеопороза, намалена инсулинова чувствителност, астма, мигрена и главоболие, възпаление, липса на енергия и стомашно-чревни проблеми.

Добави описание

Защо магнезиево олио?

Древните хора са прилагали така наречените трансдермални терапии в продължение на векове. Тези терапии включват минерални бани, билкови компреси, кални бани, парни бани и други. Ето защо не е изненада, че трансдермално приложение на магнезий не само изключва нежелани реакции, но и работи по-бързо и ефективно.

Установено е, че приетият магнезий през устата не се абсорбира достатъчно добре. Най-ефективният начин човек да си набави нужното количество магнезий е чрез магнезиево олио.

Локалното прилагане на магнезий върху кожата с помощта на магнезиевото олио е най-подходящият начин да захраните тялото си с ценния минерал.

Освен това, приложено директно върху кожата, магнезиевото олио въздейства почти незабавно. Добрата новина е, че когато човек използва магнезиево олио, организмът усвоява само това количество магнезий, от което се нуждае. Използвайки магнезиево олио, нямате място за притеснение, че може да има предозиране.

Необходимото дневно количество магнезий за жените е между 310 и 320 милиграма, а за мъжете – между 400 и 420 милиграма.

Добави описание

 

Как да използвате магнезиево олио?

Препоръчително е да прилагате магнезиево олио всекидневно. Може да отнеме известно време, за да си набави тялото нужния магнезий, когато има драстична липса на минерала. Нужно е да обръщате внимание на вашето състояние и оплаквания преди да започнете да прилагате магнезиево олио, за да прецените дали трябва да промените дозировката.

Магнезиевото олио се прилага директно върху кожата. Най-добре е процедурата да се извършва след душ, когато кожата е чиста. След намазване с магнезиево олио, продуктът трябва да се втрие старателно в кожата и да бъде оставен да се абсорбира в продължение на 30 минути. Най-подходящи участъци за намазване с магнезиево олио са коремната област и подмишниците.

Първите пъти след употребата на магнезиево олио може да усещате изтръпване на кожата, което с времето и честата употреба ще отшуми.

Ако изпитвате някакви болки, масажът с магнезиево олио може да ви помогне да намалите неприятните усещания. Масажът сам по себе си насърчава притока на кръв, което прави усвояването на магнезия още по-лесно. Мускулни спазми и болки лесно могат да бъдат облекчени с магнезиево олио.

 

Магнезиевото масло може да се използва успешно и като нетоксичен продукт против изпотяване, защото не запушва порите и неутрализира неприятната миризма. Не прилагайте магнезиевото олио върху скоро избръсната кожа, тъй като може да се появи дразнение.

Добави описание

Рецепта за магнезиево олио

Магнезиево олио може да бъде закупено от аптеките.

Ако обаче искате да си направите домашно магнезиево олио, нужни са ви следните съставки: ½ чаша магнезиев хлорид на люспи и ½ филтрирана вода.

Оставете водата на заври. След това изключете котлона и изсипете магнезиевия хлорид. Разбърквайте, докато магнезиевият хлорид не се разтвори. Когато разтворът се охлади, го изсипете в подходяща опаковка.

Рецепта за дезодорант с магнезиево олио: Снабдете се със 120 милилитра магнезиево олио и 10-15 капки от предпочитано етерично масло. Смесете съставките и ги изсипете в подходяща опаковка (най-добре спрей бутилка). Впръсквайте върху подмишниците си, когато е необходимо и оставяйте да изсъхне.

Ползи от магнезиевото олио

 • За по-бързо възстановяване от тренировка и при физически натоварвания
 • Като лечение срещу мигрена
 • За повече енергия
 • Намаляване на болката
 • По-здрави зъби и кости
 • По-добър сън
 • По-хубава кожа
 • Намаляване на стреса
 • Регулиране на диабета
 • Намаляване симптомите на ПМС
 • Регулиране на хипертонията

0 коментара :

Публикуване на коментар

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *