Храни, които правят упражненията по-ефективни

сряда, 31 май 2017 г.

Храни, които правят упражненията по-ефективниКогато искаме да отслабнем се обръщаме към диетите, здравословния режим на хранене и тренировките. Често обаче резултатите не идват дълго време въпреки усилията. Къде грешим?
Най-често грешим с храната. Не консумираме продукти, които предизвикват тласък на метаболизма и подобряват ефективността от тренировките. Кои са тези храни, които помагат в отслабването и правят тренировките по-ефикасни?
Кафе
Благодарение на кофеина, кафето подобрява тренировките и упражненията, тъй като увеличава бдителността и подобрява концентрацията. То е стимулант на нервната система, помагащ в повишаването на енергийните нива. Ето защо чаша кафе преди тренировка ще повиши енергийните нива и ще подобри резултатите ви.


Овесени ядки
Овесените ядки са богати на ненаситени мазнини, които се метаболизират бързо и дават енергия. Овесът е полезен и за контрола на нивата на кръвната захар, което е важно за редукцията на тегло и превенцията на диабета.


Яйца
Яйцата са прекрасна храна за възстановяване на мускулите след тренировка. Те са много богати на протеини. Карат ви да се чувствате сити за дълго време и асистират в отслабването.
Кисело мляко
Киселото мляко съдържа протеини, което го прави чудесно преди и след тренировка. То увеличава усещането за ситост, помага на мускулите да се възстановят и подхранят и ускорява метаболизма.
Ядки и масло от ядки
Ядките съдържат полезни мазнини. Те намаляват риска от диабет тип 2, ускоряват метаболизма, предпазват от сърдечносъдови проблеми и всичко това благодарение на полезните мононенаситени мазнини в тях и полезните растителни протеини.
Банани
Бананите са една от най-добрите закуски преди тренировка. Те се храносмилат лесно като едновременно с това дават на организма калий, магнезий и полезни въглехидрати, намаляващи крампите след тренировки и ускоряващи възстановяването на мускула след работа.Сладки картофи
Сладките картофи са богати на витамин А, който има едновременно мощни противоракови и антистареещи свойства. Сладките картофи са комбинация от диетични фибри, малко калории и полезни въглехидрати, имащи свойството да тласкат метаболизма нагоре.
Горски плодове
Горските плодове са страхотна закуска, особено когато бързате и нямате време за приготовления. Те дават бърз прилив на енергия, богати са на антиоксиданти и фибри, които помагат за усвояването на захарите и намаляване на кръвната захар.
Нискомаслена извара
Много често забравяме колко добър и полезен продукт е изварата. Тя може много да помогне в контрола на теглото. Смесена с горски плодове или банани, изварата е страхотна за отслабване и подхранване на енергийните нива на тялото благодарение на полезните протеини в нея.0 коментара :

Публикуване на коментар

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *