Знаете ли, че коензим Q10 може да улесни загубата на тегло? Вижте още няколко ползи от него

неделя, 21 май 2017 г.

Знаете ли, че коензим Q10 може да улесни загубата на тегло? Вижте още няколко ползи от негоЧуваме често за него, защото той присъства в голяма част от козметиката, която ползваме ежедневно, но понякога го приемаме и под формата на хранителна добавка. Коензим Q10 – витаминоподобното вещество, изключително важно за редица процеси в човешкото тяло. Какво трябва да знаем за него?
Коензим Q10 бива открит през 1957 година от Фред Крейн.

Едно от предимствата на коензим Q10 е, че е мощен антиоксидант, който предпазва клетките от свободните радикали.
Някои данни сочат, че организмът се повлиява добре от коензим Q10 при редица заболявания, като диабет, стенокардия, мъжки стерилитет, пролапс на митралната клапа, гингивит и други.
Знаете ли, че ензимът е от съществено значение и за здравето на сърдечносъдовата система?
Всяка клетка в нашето тяло съдържа Q10. Въпреки това, производството му естествено намалява с възрастта.


Статиновите лекарства намаляват производството на ензима.
Знаете ли, че коензим Q10 се съдържа естествено в някои храни? Хапвайте повече говеждо месо, броколи, пилешко месо, сусам, риба, авокадо и други.
Коензим Q10 помага на тялото да преобразува храната в енергия.
Антиоксидантните ефекти на Q10 могат да предпазят кожата от нейното вътрешно и външно стареене. За да имаме млада кожа и да забавим появата на бръчките, може да приемаме ензима чрез храна и добавки, но и да нанасяме козметика, която го съдържа.
Според проучвания, важният ензим може дори да улесни загубата на тегло, тъй като има стимулиращи ефекти върху метаболизма.
Знаете ли, че коензим Q10 захранва клетките и спомага за синтеза на колаген? Също така защитава кожата от фотостареене.

Страничните ефекти от прием на хранителни добавки с Q10 обикновено са леки и могат да включват стомашно разстройство, гадене, повръщане, диария, главоболие, умора, понижаване нивото на кръвната захар и други.
Ензимът може да направи косата по-здрава и красива и да намали риска от косопад.
Човешкото тяло има способността да съхранява коензим Q10. Депата, в които се запазва най-много от него са черният дроб, сърцето и мускулите.

0 коментара :

Публикуване на коментар

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *